Kullanıcı Yetki Ayarları

icrax.com içerisinde sorumlu ve yetkili kullanıcılar, diğer kullanıcıların yetkilerini düzenleyebilirler. Bu yetkilerin düzenlenmesi programın belli işlevlerine ulaşılmasını engelleyerek güvenliği artırmayı ve karışıklığı önlemeyi hedefler.

Tek bir kullanıcının ya da grubun yetkileri bu alandan düzenlenir. Kullanıcı grupları tek tek kullanıcıların yetkilerini düzenlemek yerine kullanılacak bir kısa yoldur. Kullanıcı bir gruba dahil edildiğinde o gruba sağlanan tüm yetkileri kullanabilir.

Bir kullanıcının yetkilerini düzenleme

  1. Sol menüde yer alan “Ayarlar” sekmesinin üzerinde fare bekletilir.
  2. Açılan pencereden “Kullanıcı Yetki Ayarları” tıklanarak seçilir.
  3. Açılan penceredeki “Kullanıcı Yetkileri” ve “Kullanıcı Grupları” sekmelerinden “Kullanıcı Yetkileri” sekmesi tıklanır.
  4. Yetkileri düzenlenecek olan kullanıcı üzerine tıklanır.
  5. Sağ tarafta yer alan yetkilerden verilmek istenen yetkiler seçilir.
  6. Yetkileri değiştirme işlemi tamamlandığında “Kişinin Yetkilerini Kaydet-İptal Et” düğmesi ile işlem tamamlanır.

Yeni grup tanımlama

  1. Sol menüde yer alan “Ayarlar” sekmesinin üzerinde fare bekletilir.
  2. Açılan pencereden “Kullanıcı Yetki Ayarları” tıklanarak seçilir.
  3. Açılan penceredeki “Kullanıcı Yetkileri” ve “Kullanıcı Grupları” sekmelerinden “Kullanıcı Grupları” sekmesi tıklanır.
  4. “Tanımlı Gruplar” bölümünün en altında yer alan kutucuğa tanımlanacak grubun adı yazılır.
  5. “Yeni Grup Oluştur” düğmesi ile grup oluşturulur.

Gruba kullanıcı ekleme/silme

  1. Sol menüde yer alan “Ayarlar” sekmesinin üzerinde fare bekletilir.
  2. Açılan pencereden “Kullanıcı Yetki Ayarları” tıklanarak seçilir.
  3. Açılan penceredeki “Kullanıcı Yetkileri” ve “Kullanıcı Grupları” sekmelerinden “Kullanıcı Grupları” sekmesi tıklanır.
  4. Tanımlı gruplar alanından kullanıcının ekleneceği grup üstüne tıklanarak seçilir.
  5. Gruba Dahil Kişiler bölümünde tüm kullanıcıların listesi yer alınır. Gruba eklenecek kişilerin yanındaki kutucuk işaretlenir.
  6. Gruptan silinecek kişilerin kutucuğundaki işaret kaldırılır.
  7. İşlemler tamamlandıktan sonra en altta yer alan “Gruba Kişi Ekle-Çıkart” düğmesi ile kayıt tamamlanır.

Grubun yetkilerini düzenleme

  1. Sol menüde yer alan “Ayarlar” sekmesinin üzerinde fare bekletilir.
  2. Açılan pencereden “Kullanıcı Yetki Ayarları” tıklanarak seçilir.
  3. Açılan penceredeki “Kullanıcı Yetkileri” ve “Kullanıcı Grupları” sekmelerinden “Kullanıcı Yetkileri” sekmesi tıklanır.
  4. Yetkileri düzenlenecek olan grup üzerine tıklanır.
  5. Sağ tarafta yer alan yetkilerden verilmek istenen yetkiler seçilir.
  6. Yetkileri değiştirme işlemi tamamlandığında “Kişinin Yetkilerini Kaydet-İptal Et” düğmesi ile işlem tamamlanır.